{{ errors[0].charAt(0).toUpperCase() + errors[0].substr(1) }}

Geen presentatie van het jaarverslag maar 'Samen buurten' bij Mercatus in Emmeloord

11-10-2018

Lees hieronder een deel van het Artikel van de RvC van woningcorporatie Mercatus over 'Samen buurten'

Contact met huurders verdiepen

Mercatus, woningcorporatie in Emmeloord, actief in de Noordoostpolder, heeft een nieuwe manier gevonden om jaarlijks verantwoording af te leggen aan huurders. Niet met een vergadering waarin het bestuur het jaarverslag presenteert, maar met een ontmoeting op straat. 'Samen buurten' hebben ze dat gedoopt. Anders gezegd: de wijk in! Raad van Commissarissen gaat mee op pad, om van bewoners persoonlijk te horen hoe zij alle ontwikkelingen ervaren. Anne Leijenaar, lid van de RvC van Mercatus: ''Dat levert heel andere informatie op dan wanneer we een verslag lezen.''

''Natuurlijk zorgen wij ervoor dat we als RvC goed geïnformeerd zijn over wat er speelt binnen de corporatie. We hebben contact met stakeholders en huurders als Mercatus een project oplevert. Ook hebben we geregeld contact met Stichting Huurdersbelang Mercatus, we praten met leden van de OR en met het management'', vertelt Anne Leijenaar. ''En toch was deze dag op straat met huurders écht anders!'' Hij ziet dat de corporatie ontzettend hard haar best doet om huurders te betrekken bij ontwikkelingen in wijken en dorpen. Met een participatietraject nemen ze bewoners bewust mee in de besluitvorming over groot onderhoud, renovatie, sloop en nieuwbouw. 

Gewoon: op straat
''Maar dan sta je als RvC-lid ineens op straat een bakje koffie te drinken met een huurder die zélf vertelt over het renovatietraject en over hoe ontzettend zwaar dat was. De huurder vertelt dat de informatie tijdens het participatietraject heel goed was, maar dat het in het proces daarna zo lang stil bleef.'' Dat is de periode waarin de corporatie de plannen uitwerkt, vergunningen aanvraagt en ontwerpen laat maken. Daar gaat veel tijd overheen.

 Wilt u het hele artikel lezen? Bekijk dan hier het artikel namens: Raad van Commissarissen van woningcorporatie Mercatus, Emmeloord.

 

Koffiebusje


Terug
Praat mee